By hhm_hafatzim
פורסם במדור- עיצוב
האדריכל הסיני אמריקאי איי מינג פיי (I.M. Pei) נחשב לאחד האדריכלים הבולטים ביותר בעשורים האחרונים ואף זכה במגוון פרסים בתחום האדריכלות, ובכללם מדליית זהב של AIA בשנת 1979, פרס הפרימיום אימפריאל הראשון שניתן לאדריכלות בשנת 1989, ופרס מפעל חיים של מוזיאון קופר יואיט לעיצוב בשנת 2003. בשנת 1983 זכה בפרס פריצקר, המכונה לעתים "פרס נובל של האדריכלות". ב-1992 העניק לו הנשיא ג'ורג' בוש את מדליית החירות הנשיאותית.
תמונה ראשית: Tony Fischer
// צוות "חפצים"
את סגנונו של פיי ניתן להגדיר כמודרניסטי עם משיכה חזקה לקוביזם. הוא ידוע בשילוב אדריכלות מסורתית עם עיצוב מתקדם בהתבסס על דוגמאות גאומטריות שונות. פיי מתייחס לגישתו כאנליסטית יותר מאשר עיצובית, כל פרוייקט לוקח בחשבון את אלמנטי הזמן, המקום והמהות.
תמונה: Forgemind ArchiMedia
מספר פרוייקטים בולטים של פיי:
מגדל הבנק של סין, הונג קונג. במגדל שוכנים משרדי אחד הבנקים הגדולים והחשובים בהונג קונג. הוא תוכנן ונבנה בשנים 1989-1990. הבניין כולל 70 קומות ומתנשא לגובה של 315 מטר. בזכות שתי אנטנות רדיו נוספות שבראשו הוא מגיע לגובה של 369 מטר. עד שנת 1992 הוא היה גורד השחקים הגבוה ביותר באסיה המבנה בנוי כולו כרשת המחוברת לרצפה המקנה לה יציבות רבה. במבט מלמעלה הוא נראה כ-'X' אשר כל רבע, הנראה כמשולש ישר-זווית ושווה-שוקיים, מגיע לגובה שונה בכל צד. צורת המגדל מדמה צמיחת קני במבוק, כסמל לחיות ולשגשוג.
צילום: WiNG
צילום: Brian Sterling
איור : Cmglee, מודל ממוחשב של המגדל המתאר את חלקיו השונים.
מוזיאון היכל התהילה של הרוק אנד רול, קליבלנד, אוהיו. המוזיאון מתעד את ההיסטוריה של מוזיקת הרוק אנד רול. בתוך המוזיאון ניתן למצוא פריטים ומידע על להקות, זמרים, נגנים, ועוד אנשים מפורסמים שהשפיעו על מוזיקת הרוק והרוק אנד רול בפרט. היכל התהילה נחנך ב-2 בספטמבר1995. המבנה הוקם מעל חופי ימת אירי בקליבלנד, והוא שילוב של צורות גיאומטריות בולטות וחללים מרחפים המעוגנים במגדל בגובה 50 מטר. המגדל גם תומך בקיר זכוכית משולש שסוכך על הכיכר שמתחתיו שמהווה את הכניסה הראשית. פאי אמר על הבניין "זאת הייתה כוונתי לשקף את האנרגיה של הרוק אנד רול. השתמשתי בשפה אדריכלית חדשה ובולטת, ואני מקווה שהבניין יהפוך לנקודת ציון לקליבלנד ולמעריצי הרוק אנד רול ברחבי העולם"
תמונה: Tony Fischer
תמונה: Sam Howzit
תמונה: Jason Pratt
הלובר הגדול, פריז צרפת. כאשר פרנסואה מיטרנד נבחר לנשיאות צרפת ב-1981 הוא הגה תוכנית אמביציונית למספר פרוייקטי בנייה. אחד מהם היה השיפוץ של מוזיאון הלובר ולצורך כך פנה לפאי. לב העיצוב החדש חידוש ה- Cour Napoléon בין הבניינים וכל מה שמתחתיו. מתחת לכיכר עוצב קומפלקס של קומות תת קרקעיות המחבר בין הבניינים העיקריים שיועדו למחקר, אכסון ואחזקה. במרכז הרחבה הוקמה פירמידת זכוכית ומתכת שתשמש ככניסה למבקרים וגם תכניס אור שיפוזר על ידי פירמידה הפוכה המורכבת ממראות שנמצאת בדיוק מתחתיה. הפירמידה הנה מחווה לגיאומטריה החגיגית של אדריכל הנוף של הלובר André Le Nôtre (1613–1700). הפירמידה בתחילה עוררה התנגדות סוערת על ידי רוב תושבי פריז, לאחר שנבנתה הפירמידה ההתנגדות התרככה והיא הפכה לאחד מסמליו של הלובר.
תמונה: pixabay
תמונה: Martin Falbisoner
תמונה: charlemagne