מגזין "מקו ועד תרבות"

from Line to Culture – the magazine

בית אינו מוזיאון

By hhm_hafatzim

פורסם במדור-

אם נבדוק פנים ביתנו ונאמר לעצמנו – "ביתי אינו מוזיאון, הוא ביתי", כמעט בטוח שתיווכחו בצורך לשנות דבר או שניים, או יותר, בביתכם. לדוגמא –

// יהודית בר

נוחות הספות והכורסאות שהן בשימוש יומיומי מספר שעות בכל יום. לעיתים קרובות כמעט כולנו נשארים מקובעים עם פרטי ריהוט שעדיין לא החלטנו מה נעשה בהם למרות אי נוחותנו מהשימוש בהם. ספה או כורסא נוחים קרדינאלי כדי להגיע הביתה ולהתרווח, לחלץ עצמות, לקחת ספר ולהירדם מתחת לשמיכה…

חישבו כמה פעמים קורה לנו שקנינו רהיט כי "היה יפה" או התפתינו בגלל…
המלצה חמה – השאירו את "הסנטימנטים" לנושאים יותר חשובים מאשר חומר שהוא רהיט, ואז גם בקלות תוכלו לעשות השינוי ההכרחי.

אם נבדוק – כולנו – כמה פריטים יש לנו בבית שרק אוספים אבק ותו לא, ניווכח מה גדולה כמות הפריטים שבקלות נוכל לחיות בלעדיהם. במעשה זה גם תיווכחו עד כמה חלל נקי מעומס הוא נעים לעין, מרחיב תחושת הנוחות בבית ומאפשר "לנשום" יותר טוב…

בדקו קודם כל הקירות והריצפה – ריק ויזואלי – קיר לבן או ריצפה חשופה וקרירה בארץ חמה כמו שלנו, הם יותר מתרומה לנועם בבית, הם משנים האיזון בין עומס לנועם. שטיח יכול להיות במידותיו התמונה שעל הקיר, אבל על הרצפה, כלומר – השאירו לה הרבה פספרטו מסביב.

שולחן סלוני גדול מאד – מה מטרתו? בחנו עצמכם – הוא בעיקר לשים עליו הרגליים כאשר יושבים על הספה או על הכורסאות מסביבו? אם זהו תפקידו של השולחן הסלוני, נוח יותר הדום לרגליים והחלל בלי השולחן הסלוני הענק רק יתחיל "לנשום".

בדקו כיסאות האוכל עד כמה נוחים הם לישיבה. הדרך הטובה ביותר לבחון הוא – האם תרצו להמשיך לנהל דו או רב שיח גם לאחר הארוחה סביב השולחן או תרצו כמה שיותר "לעבור לסלון"? שיחה מסביב לשולחן האוכל בעת ולאחר הארוחה יכול להיות תענוג מתמשך, מלבד כאשר כיסאות האוכל אינם נוחים…

03(18)
   צילום: מתוך הספר Easy Living by Terrence Conran

גופי התאורה בבית – נכונים הם לקריאה? לא מציקים מדי בעיניים או לא מאירים דיים הסביבה? לעלומות אור החשמל תרומתן לנוחות בבית  משקל רב ביותר. תמיד מומלץ להאיר נקודתית – כורסה/ספה/שולחן אוכל או שולחן עבודה – מדוע? אורות כלליים בחדר המגורים לעיתים או מציקים בעיניים – כאשר הנורות חזקות מדי כדי להאיר החלל כולו – לעומת עלומות אור נקודתיות אשר מאפשרות תפקוד נכון, דוגמת קריאה/הכנת אוכל/ אכילה, ושאר החלל יכול להיות מואר בעדינות על ידי גופי תאורה לקיר.

01(20)
04(12)
                            צילום: מתוך הספר Easy Living by Terrence Conran

גודל הכריות על הספה – רצוי שכרית תפנק השוכב או הנשען עליה. גישתנו היא שלנוי בלבד אין צורך באף אביזר כי "בית אינו מוזיאון".

unnamed(1)

מזה שנים אנחנו ממליצים – קנו לביתכם העיקר הנכון לכם – לשבת/לשכב/ לפנק את הגוף – כל השאר מיותר. הקדישו לכל פריט מחשבה מה טיבו בדיאלוג שלכם איתו. תורם? מה תרומתו לכם? והשתדלו להיפרד מהלא הכרחי. כך תיווכחו עם הזמן עד כמה ניקיון החלל, "הריק" שנוצר מבורך! משקיט או מרכך את חלל ביתכם.

כל אחד מאיתנו חטא בעולם המערבי המודרני ב"לאסוף" שלא לצורך. רק מודעות לנושא ובדיקת חפץ חפץ ישחרר אותנו מהעומס המיותר בחלל ביתנו.

נשמח, ב"חפצים", לפתוח דיאלוג עם קוראי כתבה זאת. הביעו דעתכם ומסקנותיכם. אנחנו מבטיחים לפרסם התייחסויות מאירות עיניים.

05(9)
                     צילום: מתוך הספר Easy Living by Terrence Conran

      btt