By hhm_hafatzim
פורסם במדור- קולינריה
כבר מ- 5,000 לפני הספירה הבננה מהווה מקור עשיר לחלבונים ויטמינים ומינרלים. ומרפאים בהודו ופרס ייחסו לה תכונות מרפא רבות.
// צוות "חפצים"
ראשית,מעט השכלה בוטנית – בשם "בננה" אנו מכנים את כל הזנים התרבותיים הנמנים עם הסוג מוז (Musa), ממשפחת מוזיים – Musaceae. צמח זה מוגדר כעשב ולא כעץ, שכן הוא יושב על גבעול ולא על גזע מעוצה. לבננה סוגים רבים הגדלים בעיקר באזורים חמים בעולםת כגון מרכז ודרום אמריקה, מזרח אפריקה ועוד. הייצור העולמי של פרי הבננה נאמד כיום בין 15 ל- 20 מיליון טונות. בישראל מייצרים כ- 55,000 טון בשנה. רוב השטחים נטועים בעמק הירדן.
תמונה: (Elizabeth Twining (1805 – 1889
בננה היא פרי טרופי בעל תכונות בריאות מפליאות ואולי היא הפרי הכי חשוב לאדם: יש בו שילוב נדיר של הערך אנרגיה, רקמות בניית אלמנטים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים.
הבננה מכילה 3 סוגי סוכר טבעי – סוכרוזה, פרוקטוזה וגלוקוזה המשולבים בסיבים אשר נותנים תמיכה מיידית ויסודית בהאצה של רמת האנרגיה. מחקרים הוכיחו בבדיקת כושר ש- 2 בננות מאפשרות מספיק אנרגיה ל – 90 דקות מאמץ. אין פלא שהבננה היא פרי מספר 1 אצל האתלטים המובילים בעולם.
אך אנרגיה אינה הסיבה היחידה שבננה יכולה לעזור לנו, היא מאפשרת להתגבר על מספר מחלות ובעיות רפואיות, כגון הפרעות במערכת העיכול, דלקות פרקים, אנמיה, אלרגיות, אבנים בכליות, שחפת והפרעות השתן. כל זה, הופך אותה למזון חיוני על בסיס יומי
גם כדאי לדעת שרופאים בפרס העתיקה והודו החשיבו את הבננה לפרי הזהב וסוד של נעורי נצח. גם היום בננה עוזרת לקידום עיכול בריא ומסייעת ביצירת הרגשה של נעורים. היא עוזרת לשמירה של זרחן, סידן,וחנקן – יסודות אשר אחראים לבנייה מחודשת של רקמות קול, ומהווים סיוע בחילוף החומרים נעורים.
תמונה: Whitney
"חפצים" שמחה לצרף מתכון ללחם בננה:
המצרכים הדרושים:
4 בננות בשלות
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
50 גרם חמאה
קינמון
תבנית אינגליש קייק
אופן ההכנה:
-
מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
-
מועכים את הבננה בקערה.
-
מוסיפים את הביצים, הסוכר והקמח.
-
ממיסים את החמאה ומוסיפים.
-
מוסיפים קצת קינמון – -בערך כפית וחצי, או לפי הטעם.
-
שופכים לתוך התבנית ואופים כ – 40 דקות.
בתאבון!