מגזין "מקו ועד תרבות"

from Line to Culture – the magazine

מאוזנים בבית: פאנג שואי

By hhm_hafatzim

פורסם במדור-

כיצד נעצב את ביתנו באופן מאוזן והרמוני כך שישקף את אישיותנו ואת אורח חיינו? אנו מגישים החודש לקוראי המגזין שיעור קצר בפילוסופיית הפאנג שואי, המעסיקה את הסינים מזה כ-4000 שנה.

// אורית פינס

תמונה ראשית, מצפן פאנק שווי: Warren R.M. Stuart

כולנו מכירים את התחושה הנעימה הגורמת לנו לרצות להישאר במקום מסויים, ולעומתה – את התחושה המעיקה הדוחקת בנו לצאת מהמקום אליו נכנסנו. זהו בבסיסו הפנג שואי. מהו הרקע לפילוסופיה מעניינת זו?
פירוש השם "פנג שואי" הוא רוח ומים. שני אלו חיוניים ליקום ובתפיסה הסינית – אין חיים בלעדיהם. אלמנטים עיצוביים רבים של הפנג שואי כוללים מים ורוח (כגון מזרקות מים, מפלי מים, פעמוני רוח ועוד).

אנרגיה (או "צ'י") היא מונח מרכזי בפילוסופיה זו. אנו שואפים לאנרגיות טובות וחיוביות בבתינו, שיעזרו לנו ויובילו לאיכות חיים גבוהה יותר. זרם האנרגיה הינו כזרם הרוח והמים, זרימת האנרגיה שסביבנו אינה נראית אך קיימת בכל מקום. חשוב לנקוט בצעדים שונים בכדי לאזנה.

הפנג שואי התפתח בסין כדרך חיים של השליטים ושל עשירי העם. חכמים סינים אשר חקרו ולמדו את הפנג שואי נקראו "אומני פנג שואי" או 'מאסטרים'. הידע נשמר בסודיות רבה והועבר ממורה לתלמיד רק לאחר בחירה מדוקדקת של האומן או המאסטר בשולייתו. כיום במערב אנו משתמשים בפנג שואי ברמות שונות: החל בשימושים סמליים המשתלבים בעיצוב הבית וכלה בהתערבויות תכנוניות עמוקות, אשר לפי הפילוסופיה הסינית, הינן בעלות השלכות אנרגטיות עוצמתיות.

feng-shui-167813_640

להלן טיפים מומלצים לעיצוב הבית ברוח הפאנג שואי:

– דלת הכניסה היא למעשה השער דרכו אנו נכנסים. נקפיד על שלט עם שם הדיירים, מס' דירה, פעמון שעובד ועינית. ליד דלת הכניסה מבחוץ נתלה ביטוי ברכה זה או אחר לבאים לבקרנו. חשוב שלא למקם מראה מול דלת.

– מבואת הכניסה לבית צריכה להשרות סדר ונועם. שידה מעניינת שעליה זר פרחים ותאורה רכה יעשו את העבודה.

– בחדר המגורים נתייחס לספת האירוח כפריט המרכזי ביותר וניתן לה מקום של כבוד בחלל. נשתדל להעמידה עם הפנים לכיוון דלת הכניסה, ונסיט הצידה פריטים שעשויים לחסום גישה. מנורה עומדת בגוון שונה תשרה חום ותתרום כתאורת אוירה, הנוספת לזו המרכזית. מומלץ שגווני החלל יהיו בהירים – ויאפשרו הארה מקסימלית בחלל.

– בפינת האוכל נמקם שולחן גדול וסביבו כסאות במספר זוגי. על השולחן תיפרס מפה בגוונים מודגשים יותר ועליה כלי הגשה, קערה גדולה או פמוטים. גוף תאורה ייתלה במרכז פינת האוכל. בנוסף, ניתן לתלות מראת זכוכית או תמונה גדולה בגוונים רכים על אחד מהקירות בפינת האוכל.

– בחדר השינה נמקם ראשית כל את ארון הבגדים, שהוא הפריט הגדול ביותר. את המיטה נעמיד כך שלא תהיה מול דלת הכניסה, היות שלפי הפנג שואי – מומלץ להימנע משינה בזמן שהרגליים פונות לכיוון הדלת. משני צידי המיטה נשלב שידות ומנורות לקריאה. מומלץ להוסיף לחדר פריטים בעלי אופי זוגי.

– גם בחדרי הילדים נמקם תחילה את ארונות הבגדים, בשל גודלם. את המיטות נעמיד גם כאן כך שלא יפנו לדלתות הכניסה. את שולחן העבודה נשתדל לתכנן כך שבזמן הישיבה, גבנו לא יופנה לדלת. נדאג בחדר למקום אחסון הולם שיכיל צעצועים וספרים.

– בבתים רבים ישנם מסדרונות ארוכים וצרים. כדי לרככם, נפרוס בהם שטיח צר וארוך – מוטב שיהיה פרחוני (דוגמת פסים תאריך אופטית את המסדרון). בקצה המסדרון נתלה מראה גדולה וגם שידה, אגרטל גדול או תמונת אורך.

לאחר שסידרנו ומיקמנו את הרהיטים נתלה תמונות ווילונות, ונשלים באמצעות אביזרים שונים. נשתדל שלא להעמיס את עיצוב הבית בחפצים מיותרים.

לפנג שואי המלצות כלליות המורות את הדרך לבית מאוזן והרמוני:

סדרו וארגנו את הבית ואת החפצים שבו ונסו לשמור עליו מסודר בכל עת. החליטו מהם הדברים המיותרים או הישנים שאינכם זקוקים להם עוד – ומסרו אותם לאדם אחר. הוציאו מהבית כלים שבורים, מכשירי חשמל מקולקלים,מראות שבורות. תקנו ברזים דולפים. כאשר אתם רוכשים פריט חדש – היפטרו מהישן. זרקו צמחים נבולים וגדלו בתוך הבית צמחים הצומחים כלפי מעלה.

מרבית הבתים בישראל, צבע הקירות הנפוץ ביותר הוא הלבן. אל תפחדו לצבוע קיר אחד, עמוד או נישה או בגוונים שמחים וחזקים יותר, אך שמרו על תקרה בהירה. כסו כל נורה בגוף תאורה כך שלא תשאר חשופה.

תלו וילונות לריכוך האור הזורם פנימה, ודאגו לרענן את הפריטים המשולבים בעיצוב הבית. החלפתם של פריטים מעת לעת מחליפה עמה גם את האנרגיה הזורמת בבית, ובכך תורמת לאיזונו בכל פעם מחדש.

אורית פינס היא מעצבת פנים ויועצת פנג שואי לבתי מגורים, בתי עסק ומשרדים.
ליצירת קשר עם אורית, הקליקו כאן או חייגו: 052-2446811

      btt