מגזין "מקו ועד תרבות"

from Line to Culture – the magazine

שתי המלצות חדשות בשנחאי

By hhm_hafatzim

פורסם במדור-

בביקורי בשנחאי בחודש אחרון ביקרתי בשני אתרים חדשים – שכונת Duolun ומתחם המוזיאון לאמנות מודרנית Huaihai Rd. לשני המקומות הגעתי בגפי במונית, כאשר חברים כתבו לי בסינית עבור הנהג שמות הכתובות.

// יהודית בר

שנחאי הכירה לפני מספר שנים , לא גדול, שיש לשמר מבנים, המשמרים תרבות. שכונת Duolun היא אחד האזורים היותר מוקפדים בנושא זה. המיקום –  Duolun Rd.  ייחוד שכונה קטנה זאת בכך שהייתה בשנות ה30 של המאה הקודמת מקום מפגש של רבים מהיוצרים, בעיקר סופרים, פילוסופים וציירים ובכך העשירה את האקלים התרבותי של אותה תקופה.

ייחודה בעיני היא בשילוב הטבעי בין רחובות שכבר שופצו המבנים ובהם שוכנים בתי קפה, מסעדות, חנויות למיני חפצים וריהוט עתיקים ויצירות אמנות לבין רחובות בהם תמצאו אותה שנחאי דאז – רחובות צרים, ילדים המשחקים ברחוב-החצר של השכונה, כביסה המתייבשת מעל הרחוב, שוק שכונתי עממי ביותר, המוכר מסרטנים שנתפסו זה עתה ועד מאפים טעימים ביותר, מסעדות פועלים ודוכני תה.

2

אני ממליצה בחום לאכול אוכל "רחוב" – מרקים טעימים ומאפים למיניהם. קינחו בספר שתקנו מבסטה המוכרת הוצאות אחרונות באנגלית ובסינית.

במשך כשעתיים צעדתי לאורך הרחובות, התבוננתי וצילמתי, רציתי לבקר במוזיאון קטן לאמנות מודרנית, אשר ביום א' סגור, והתרשמתי מפסלי ברונזה בגודל טבעי של דמויות המפתח של אותה שכונה.

RETRO C

                                                                      מנורת רטרו שנות ה-80

3 רגליים

                                                                         מנורה עומדת רגליים מעץ

6501_11-480x314

                                                                       מנורת קיר מתכוננת

כקוריוז צילמתי זוגות צעירים העומדים להינשא שהצטלמו צילומי אלבום חתונה, כאשר הם לבושים בבגדים שנות ה- 30 – גם הנשים וגם הגברים. לדעתי צפיתי בלפחות 5 זוגות כאלו. חייכתי לעצמי ששכונת Duolun ונווה צדק בת"א כה דומות לא רק בישן והחדש שבהן אלא אפילו בצילומי ה"חתן והכלה" ברחובות…

אחד המוזיאונים לאמנות מודרנית, , Minsheng Art Museum, ממוקם ב – 570 West Huaihai Rd. זהו מתחם רחב ידיים, בו שינו ייעודם של מבנים תעשייתיים ומחסנים למשכן אמנות. גם המוזיאון וגם קבוצת הגלריות ממוקמים במעין מעגל החובק שטח פתוח בחלקו, ואשר ביום שמש אפשר להשתרע ולהתבונן בפסלים הרבים, אשר חלקם קבועים וחלקם תערוכה מתחלפת.

ביליתי במקום זה כ- 5 שעות, כולל ארוחת צהריים. אין ספק שסין יכולה כיום להתהדר גם באמנות פלסטית, ציור, פיסול ועבודות וידאו מרשימה.

מכל אשר ראיתי אני מבקשת להקדיש מספר מילים לצייר צעיר, בשנות ה- 30 לחייו, Guo Rui. העובדה שהקטלוג המלא, ספר, על חלק מעבודותיו חזר איתי לארץ, מדגיש ייחוד אמנותו. צפיתי בשלוש מיצירותיו בגלריית Shanghai Hwas Gallery והמינימליזם הייחודי של אורי רייזמן, הצייר אמן הגדול הישראלי, היה ההקשר המיידי שהציף את ההתבוננות בעבודותיו. אני ממליצה לא לפספס אתר אמנות יוצא דופן זה.

4

צהריים מומלץ מאד לאכול בבית קפה מסעדה Sculpting Coffee Time, בו תוכלו לאכול צהריים מערבי – סלט מירקות טריים עם טונה או פסטה, לדוגמא, וגם לשתות אספרסו מצוין, תוך דפדוף בספרים וחוברות. הבעלים, צעירים סינים שחונכו במערב,כנראה בארה"ב, יודעים מלאכתם…

תהנו!

      btt