By hhm_hafatzim
פורסם במדור- "מבט על החיים"
בחיפוש אחר איזון בין גוף ונפש, נשים קרייריסטיות ובעלות משפחה באות ללמוד גלישה פעם-פעמיים בשבוע לפני תחילת העבודה או בשבתות, בבית ספר המותאם והמיועד לנשים.
// צוות "חפצים"
התמונות באדיבות mayasurf
MAYASURF הוקם ב – 2010 ע״י שתי נשים, דלית חכים – בעלת תואר שני במנה״ס וניסיון בניהול ובשיווק, ומאיה דאובר- גולשת מקצועית. מאיה, בעלת ניסיון רב בגלישה – הייתה אלופת הארץ במשך כ- 18 שנה, סגנית אלופת אירופה פעמיים ודורגה במקום החמישי בעולם בגלישת נשים. מאיה בעלת ניסיון של יותר מ25 – שנה בלימוד גלישת גלים לילדים ולמבוגרים. לדעת מייסדות ביה"ס אין מגבלה של גיל או מגדר ללמוד לגלוש. דלית ומאיה בשנות ה-40 לחייהם.
הסיבה לפתיחת ביה"ס לגלישה עבור נשים היינה שהמייסדות נכחו שזאת נישה מוזנחת, שאינה מקבלת שום התאמה בעולם הגלישה. לדעתן, נשים שונות מגברים ובהתאם צריך להתאים להן מסגרת לימודים שונה. מערכי הקורסים לנשים בביה"ס יצרו מסגרת נוחה, המחזקת נתונים וציפיות של הלומדות, לכן אחוזי ההצלחה הם מאד גבוהים. מיותר לציין את הדגש המושם על האישה הבודדת, כדי ללוותה בהתאם לקצב האישי שלה.
המייסדות של ביה"ס מדגישות שהנשים המגיעות אליו, הן בדרך כלל נשים קרייריסטיות, בעלות משפחה, המחפשות את האיזון בין הגוף לנפש, ורוצות "לעשות משהו גם למען עצמן." יפה לראות כיצד מוקדם בבוקר, לפני תחילת העבודה או בשבתות, באות הלומדות פעם-פעמיים בשבוע, כאשר בן הזוג מטפל בילדים .
הנשים מעידות שהגלישה בים מרגיעה ומחזקת כוחות הנפש גם להמשך היום. ההשקעה של הנשים בעצמן זאת תרומה עקיפה גם לחיי המשפחה.
רוב הנשים הבאות ללמידה הן בגילאי ה- 30, ללא ניסיון קודם ולעיתים גם ללא כושר גופני. לחלק מהנשים הותאמו מסגרות ארוכות טווח, כך שניתן לבלות וללמוד ללא מגבלת זמן. יש נשים האוהבות לבלות במסגרות ביה"ס גם במשך שנים. ביה"ס גם הפך מעין מועדון נשים שהנושא הוא גלישה. ההדרכה בנויה כך שהנשים מקבלות הרבה תמיכה רגשית וליווי תוך כדי הקורסים, מאחר והן באות עם המון חששות ופחדים מהים ומהיכולות שלהן. לכן, במהלך הקורס מתאפשר לנשים לבוא ולגלוש בין השיעורים יחדיו או באימונים חופשיים, תוך כדי שהמדריכות משגיחות עליהן.
רבות מהנשים חוות תהליכי העצמה פנימית ברמות שונות. ממצב של פחדים מהים, מהגלים, מהיכולות שלהן – הביטחון שלהן עולה, הן מעיזות יותר ויותר. הן נכנסות לגלוש בים גבוה, בים סוער, בחורף ובגשם. מבצעות תרגילים "שלא חלמו שהן מסוגלות לבצע". לדוגמא – לעלות גם על סקייטבורד .
פעילות נוספת הנלמדת בביה"ס הוא – סאפ (פאדלבורד)- גלשן עמידה. זהו הספורט הנשי המתפתח ביותר בעולם העובד על כול שרירי הגוף וחיטוב. השילוב של סאפ לאחר הגלישה תורם לכושרן של הנשים ותורם לרוגע לאחר פעילות גופנית מאומצת מאד.
בנוסף ביה"ס מקיים גם קייטנות גלישה לילדים בקיץ, בקבוצות מצומצמות של עד 15 ילדים, כאשר היחס הוא מאד אישי.
חישבו איזו מתנה תורמת יכולה להיות מימון קורס גלישה לאישה או לילד/ילדה?