By Tami Klein
פורסם במדור- "מבט על החיים", חדש במגזין "מקו ועד תרבות"
בביקור ב'ספריה הלאומית' בירושלים, בתערוכת הקבע, המדריכה הפנתה את תשומת לבנו להתכתבות יוצאת דופן – אילן רמון, צעיר בן 23 ב- 1977, ובעתיד האסטרונאוט הישראלי הראשון, לבין פרופ' ישעיהו ליבוביץ, יהודי דתי, מדען ופילוסוף דגול.
קוראים יקרים, קראו את המקור:
* * *
מכתבו של אילן רמון תלוי תרבות מערבית, שכלתנית ומשכילה. הוא מבקש תשתית רציונלית שתכבד את בעליה ואת דרכו.
תשובתו של פרופ' ישעיהו ליבוביץ גם היא תלוית תרבות, כמובן, יהודית-דתית משכילה ונאורה. למרות עיסוקו במדע – כימיה, ביוכימיה, נוירופיזיולוגיה, פרופ' ליבוביץ היה פילוסוף, איש חינוך, סופר ועיתונאי.
פרופ' עסוק כישעיהו ליבוביץ, מוצא זמן להשיב, די בהרחבה, ובכבוד, לצעיר לא מוכר לו, מתוך חשיבות דיאלוג תורם לזולת, גם אם הוא 'מאן דהו'. פרופ' ליבוביץ היה ידוע בהתנהלותו, בנסיעותיו לכל מקום בארץ, כאשר הוזמן, ולו כדי להאיר ולתרום השקפת עולם. לאיש מעין זאת ייקרא – 'איש חינוך'.
מימד נוסף מרכזי וחשוב ביותר לנקרא בהתכתבות מעלה, הוא חשיבות תרומת כל אחד מאיתנו, כל אחד בדרכו, לדוור ולהאיר ערכי חיים. לדיאלוג מעין זה ייקרא 'משאב ערכי'.
*כקוריוז, שימו לב בווידיאו קטע מתוך טיסתו לחלל של אילן רמון, האסטרונאות, ובו מציג ספר תורה קטן של ילד אשר נספה בשואה, ואותו ספר, הילד קיבל במתנה מהרב של אמסטרדם. גם לסיפור זה, כמובן, ביטוי תרבותי-ערכי.
*קוראים יקרים, ממליצים לקרא על פרק מספר על פרופ' ישעיהו ליבוביץ, עליו כתבנו לפני מספר שנים. מורכב אך מרתק.
https://www.hafatzim.com/from-line-to-culture-books/leibowitz-way-book-by-neomi-and-asa-kasher
הספרייה הלאומית, ירושלים www.nli.org.il