מגזין "מקו ועד תרבות"

from Line to Culture – the magazine

מוצרים איכותיים בטכנולוגיות הולכות ומתחדשות

By hhm_hafatzim

פורסם במדור- ,

// יהודית בר

25 שנה "חפצים" לא "ידעה" כיסאות איכותיים מפלסטיק בקולקציות הייחודיות שלה, והנה עתה, לראשונה, גם "חפצים" מציגה כיסא אוכל איכותי, מפלסטיק, בראש קולקציית האביב. האיכות של החומר, הנוחות המקסימאלית, הצבעוניות והנראות כבשו את "חפצים". התבנית נפרצה, וטוב שכך! יתרון בולט נוסף הוא מחירם – מאחר שפס הייצור והחומרים זולים ללא שעור, גם מחירם של כיסאות הפלסטיק מאד אטרקטיביים.

 כיסאות מפלסטיק, בדי ריפוד סינתטיים, בתים ארוגים סינטטיים, שולחנות בציפויי פורמייקה לא יכלו בעבר להיות מוערכים כמוצרים איכותיים דיים. מדוע? מפני שהחומר הטבעי מוערך, ללא עוררין, כנכון יותר.

 כפי שנעלם כמעט לחלוטין המכתב הנשלח בדואר לידיד/בן משפחה; כפי שהפקס נראה ארכאי בעיני רבים; כפי שהטלפון החכם החליף טלפונים ניידים ראשוניים; כפי שקנייה באינטרנט מחליפה אט-אט קנייה בחנות פיזית, כך גם מוצרים המיוצרים בטכנולוגיות הולכות ומתחדשות תופסות במה יותר ויותר רחבה בביתו של כל אדם.

כה חשוב להכיר בשינויים ולאמצם, בעיקר אם הם נכונים לחפץ השימושי היומיומי ולכיס רבים מאיתנו.

 לפני מספר שנים התוודענו לבדי ריפוד אנגליים. קודם כל המגע והנראות שבו אותנו, ורק לאחר בדיקה הכרנו בעובדה שאלו בדי ריפוד סינטטיים. אין ספק שהטכנולוגיה כה מתקדמת גם בתחום הטכסטיל עד שאיש אינו יכול לשער שאלו בדים סינטטיים. ולא נשכח את יתרונם – עמידים הרבה יותר מבדי ריפוד מכותנה וגם קל יותר לתחזקם.

ספת-מוד-סגולה-300x225
10030001 (1)

גם מוצרי טכסטיל כמו וילונות וכריות נוי, נהנים מיתרון הבד הסינטטי – הנראות, ה"נפילה" של הבד, אורך חייו – כל אלו יתרונות שאי אפשר לא להעריכם.

וילונות-2

זוכרים את הפורמייקה שפרצה לחיי כולנו בשנות 60-70 של המאה הקודמת ? אז היא הייתה בעיקר מבריקה. עברו שנים ומצאנו עד כמה הפורמייקה נדחתה לטובת העץ, לטובת המראה של החומר הטבעי. בינתיים יש מי שפילס לה שוב דרך בהתפתחות טכנולוגית חדשה, דוגמת פורמייקה בתחפושת עץ. ייחודה של הפורמייקה בת זמננו, מיוצרת בתחכום יוצא דופן. לעיתים קשה להבחין בינה לבין מגע ונראות על עץ, עד שונות בגווני עצים מסוגים שונים. יתרונה הגדול של הפורמייקה הוא ללא ספק התחזוקה המאד נוחה וכמובן מחירה.

round-tables
formika

לאור הכתוב מעלה מי לא יסתגל אט-אט לשינויים טכנולוגיים בעיצוב המוצר? לבני אדם יש די חושים מפותחים ויכולת להסתגל לחדש הלא-מוכר כדי להבין שאפשר לאמץ מוצרים בטכנולוגיות חדשות לעזרתו ולטובתו, כולל לכיסו. ואל נשכח שהתחפושות שחומרים חדישים לובשים לעיתים קרובות כה אמינות כחומר הטבעי, שרק קנאים לתבניות הישנות יתקשו לשנות דעתם.

כדאי להכיר, Leo Baekealand – כימאי בלגי אמריקאי, אשר ידוע בזכות המצאתו של הבאקליט ב-1907 , אחד מסוגי הפלסטיק הראשונים שעליהם נבנתה תעשיית הפלסטיק המוכרת לנו כיום. זוכרים את מקלטי הרדיו הישנים או מכשירי הטלפון הנייחים הישנים?? הם בשרו תחילתו של הפלסטיק האיכותי.

Leo_Hendrik_Baekeland,_1916

      btt